Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Λίγο ακόμα μέχρι το τέλος

Άντε λίγο ακόμα μέχρι τις εκλογές ...στη Γερμανία. Δηλαδή, έλεος συμπολίτες, πόσο ακόμα και πόσες ΕΡΤ ακόμα θα αντέξετε?

Και για να θυμηθούμε λίγο. Στις εκλογές του 2012 είχαμε εγγεγραμένους : 9.947.876, ψήφισαν :  6.216.798 / 62,49 % της συνολικής δύναμης ,  εκ των οποίων οι 1.825.000 (29,66%) ψήφισαν ΝΔ και οι 756,000 ΠΑΣΟΚ (12,28%), σύνολο : 2.581.000 ψηφοφόροι στηρίζουν την κυβέρνηση. Μάλλον το 2012 θα την στήριζαν τόσοι, σήμερα δεν νομίζω οτι θα την στηρίζουν και τόσοι όσοι τότε. Αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις στην καλύτερη των περιπτώσεων δίνουν και στους δυο μαζί 25%. 

Όμως το 25% αυτών που ψήφισαν και όχι αυτών που δεν ψήφισαν και απείχαν, που σημαίνει οτι η κυβέρνηση νομιμοποιείται να κυβερνά με την υποστήριξη  περίπου του 1.250.000 της συνολικής δύναμης του εκλογικού σώματος. Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση στηρίζεται, περίπου, στους ψήφους του 10% του εκλογικού σώματος. Μαγικό ε? 

Όπως τις επαναστάσεις τις φέρνει ένα μικρό ποσοστό του σώματος και απλά συμπαρασύρει τους υπόλοιπους σε γενική επανάσταση, έτσι και εδώ έχουμε την καταστροφή και ισοπέδωση των πάντων η οποία συντελείται από μια μικρή ομάδα αλλά συμπαρασύρει όλους εμάς τους υπόλοιπους μην μπορώντας να αντιδράσουμε ουσιαστικά σε αυτήν, ακόμα. Αυτή τη στιγμή διανύουμε την πολύ άσχημη εκδοχή της ταχύτατης αλλαγής, διότι έχουμε θανάτους λόγω θνησιμότητας και αυτοκτονιών πολιτών.  Και μόνο για αυτό, θα έπρεπε να είχαμε δημοψήφισμα η εκλογές με ξεκάθαρο ερώτημα : "οι πολιτικές αυτές που φέρνουν εξαθλίωση και θάνατο στους πολίτες πρέπει να συνεχιστούν?". Να είστε σίγουροι οτι λόγω κουλτούρας των πολιτών αυτής της χώρας οι συντριπτική πλειοψηφία θα έλεγε όχι, και τότε ένας γνήσιος και όχι υπόδουλος πολίτης - πολιτικός θα πήγαινε σε μια σύνοδο στην Ε.Ε. και θα έλεγε : "κύριοι έχω έρθει με κάποια εκατομμύρια όχι στην τσέπη μου, πρέπει να αλλάξουμε ρότα εδώ και τώρα". Αυτόν τον πολίτη - πολιτικό πρέπει να φέρουμε στην εξουσία.