Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ξυρίστηκε ο γαμπρός?

Με μια ματιά
Ο Σύριζα με το "ψηφίζουμε και φεύγουν" ανάγκασε, όσους ψηφοφόρους, να τον στηρίξουν επειδή δεν αντέχεται όλο το κυβερνητικό δίδυμο. Αυτή η λογική είχε περισσότερο αντίκτυπο στα μικρά κόμματα/κινήματα τα οποία και εξαφάνισε και δεν έγινε καμία έκπληξη.
Το δίδυμο ότι και να λέει το λέει για την όσο μεγαλύτερη επιβιωσή του στην κυβέρνηση, αρα τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Αρκεί να πω οτι στις ευρωεκλογές του 2004 η ΝΔ είχε 2.600,00 εκ. ψηφοφόρους ενω τώρα έχει 1.300,00 εκ. και το πρώην είχε  ΠΑΣΟΚ 2.100,00. και τώρα με την Ελιά και με το ζόρι 450.000 χιλ. Αρκεί αυτό? Οχι, έπρεπε η συντριβή να ήταν μεγαλύτερη. Γιατι ξέρουμε όλοι τι έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι κερδισμένοι όμως ήταν άλλοι. Ο Ποτάμης, ο Καρατζαφύρερ ο απέθαντος, η Ελιά και βέβαια τα χρυσά αυγά. Ο Καμμένος δεν ξέρω ακόμα πόσο θα πληρώνει εκείνο το non paper με τον Παπούλια.

Ο Ποτάμης
Είμαι σίγουρος οτι πολλοί ψηφοφόροι του Ποτάμη είπαν "ας τον δοκιμάσουμε" τόσοι και τόσοι έχουν περάσει. Ναι, έχεις τη δυνατότητα αγαπητέ να δοκιμάσεις όταν αυτό που θα ψηφίσεις είναι και ανακλητό η μπορείς να ξαναψηφίσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όχι όταν προκειται να ξαναψηφίσεις σε πέντε χρόνια. Αυτό είναι ξεκάθαρη κοροιδία. Φαίνεται όμως οτι 376.000 χιλ. ψηφοφόροι η ζουν στο συννεφάκι των καθεστωτικών ΜΜΕ η θεωρούν δημοκρατία το μια ανα πέντε χρόνια η το σακίδιο ανα χείρας. Αλλά τι λέω, σε πέντε χρόνια θα τους έχει πάρει όλους αυτούς το ποτάμι και δεν νομίζω να υπάρχουν, ένα πράμα σαν τη Δημαρ, την αριστερά της εξουσίας. Σε πέντε χρόνια σίγουρα θα την έχει κάνει τη δουλειά ο Ποτάμης, εδώ καταστράφηκε ολόκληρη χώρα σε λιγότερο απο τόσο.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η ευκαιρία των Ευρωεκλογών

Επισκόπηση
Πέρασε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών. Οι περισσότεροι ως γνωστόν είναι νικητές. Σε αυτόν τον τόπο όλοι νικούν πάντα, κανείς δεν χάνει ποτέ. Επειδή αυτό όμως ξεφεύγει απο  την κοινή λογική που λέει οτι καποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν ας δούμε λίγο τους κερδισμένους και τους χαμένους. Κερδισμένη σίγουρα είναι η κυβέρνηση γιατί κατάφερε σε όλη την επικράτεια σχεδόν να ψηφίσει πάλι το 62%  των πολιτών, επιτυχία για αυτήν αποτυχία για εμάς. Όμως έχω την εντυπωση οτι και στις παραλίες να ψάχναμε και στις καφετέριες επίσης δεν θα βρίσκαμε τους υπόλοιπους η και αν τους βρίσκαμε θα ήταν έκει με το δίκιο τους. 

Το σύστημα
Ποτέ δεν κάταλαβα γιατί έχουμε δυο γύρους εκλογών ενω οι γύροι θα μπορούσαν να είναι ένας και ο δήμαρχος αφού θα υπάρχει απλη αναλογική να ψηφίζεται απο το δημοτικό συμβούλιο, επίσης γιατί κάποιος  που ζει η δουλεύει σε άλλη πόλη να πρέπει να μετακινηθεί και να ξοδευτεί δυο φορές για να ψηφίσει.Βέβαια θα το κάνουν αν τα πράγματα γίνουν πολύ πολύ άσχημα, αλλά ακόμα θεωρούν οτι δεν έχουν γίνει ακόμα, τα πολύ άσχημα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν πλέον πολιτικό χρώμα και όποιοι πάνε να καπηλευτούν τα αποτελέσματα θα δουν τα πραγματικά σε αυτές των ευρωεκλογών. Η μεγάλη ομορφιά θα γίνει αυτή την κυριακή διότι θα έχουμε μια ψήφο πολιτική και μια αυτοδιοικητική, εκεί θα φανεί το πόσο σοφοί έχουμε γίνει με αυτά που έχουμε πάθει. Είναι τα χρυσά αυγά κερδισμένα? και βέβαια είναι, όποιος το αμφισβητεί αργεί να εντοπίσει το πρόβλημα που σημαίνει οτι αργει να το αντιμετωπίσει κιόλας. Η χρυση αυγή είναι μια χρυση εφεδρεία του συστήματος που με την ασχετοσύνη του Σαμαρα μεγαλώνει συνεχώς και θα παίζει ρόλο στην πολιτική, ήρθε για να μεινει. Και είναι λογικό, μόνο κάποιες μωρές παρθένες δεν καταλαβαίνουν οτι είναι αδύνατο να μην υπάρχει ένα ποσοστό φασιστών για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν και τα φίδια στη φύση, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες και γεννηθηκε ο φασισμός, τόσο απλά, όταν βγαίνει ενα ζιζάνιο στον κήπο σου δεν κατηγορείς το ζιζάνιο, και είναι αφελές να πεις γιατί στην φύση υπάρχουν τα ζιζάνια, απλά υπάρχουν και αυτα μαζι με τις ντομάτες, πρέπει να τα ξεριζώσεις γιατί θα απλωθούν σε όλο τον κήπο σου. Για να μην μακρυγορούμε, προτείνω, όταν θα έχουμε μια φιλική κυβέρνηση προς τους πολίτες, δυο πράγματα. 

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Περι φόβου ο λόγος

και που καταλήγει αυτός που τον πιστεύει και υποκύπτει στο άκουσμα του.

Εκλογές, το τέλειο παράδειγμα
Σε λίγες μέρες θα έχουμε εκλογές. Θα έχουμε όμως? Ηδη κάποιοι έχουν ξεκινησει το παιχνίδι του ωμού εκφοβισμού.Το παιχνίδι αυτό ξεκινά με το ενα άκρο του να είναι ο απλός εκφοβισμός του στύλ, όποιοι βγούν πρώτοι εκτός απο ΝΔ ΠΑΣΟΚ θα μας πάρουν οτι έχουμε και δεν έχουμε μέχρι το άλλο άκρο του θα γίνουμε Ουκρανία η Συρία η οτι θέλετε εσείς, διαλέγετε και παίρνετε. Οι εκλογές είναι το κατεξοχήν παιχνίδι συμφερόντων. Τα συμφέροντα αυτά έχουν να κάνουν πρωτίστως με τις μεγάλες δυνάμεις και τι συμφέρει αυτές, οπότε και προσπαθούν να ευνοήσουν τις μελλοντικές καταστάσεις υπέρ τους.
Για τα μικρά και ανίσχυρα κράτη όπως το δικό μας η μόνη δυναμική που μπορεί να υπάρξει υπέρ του λαού για να αλλάξει μια κατάσταση έστω και για λίγο υπέρ του, είναι αυτή των εκλογών, μια μέρα  ανα τέσσερα χρόνια. Αυτή είναι η δημοκρατία μας. Και όλα, μα όλα, γίνονται ώστε αυτή η μέρα να φέρει όσο το δυνατόν όφελος όχι στο λαό αλλά σε αυτούς που εκμεταλεύονται το λαό. Με αυτό το σκεπτικό οτι θα ακουσετε μέχρι και την τελευταία μέρα πριν απο τις εκλογές, απο όποιον και αν το ακούσετε, εχει σκοπό τον επηρεασμό σας, είτε αυτός είναι θετικός υπέρ μιας υφιστάμενης κατάστασης είτε αυτός είναι αρνητικός. Σε αυτό το κείμενο θα σταθώ μόνο σε ένα απο τα όπλα εναντίον των πολιτών, όχι στα υπολοιπα, αυτό το οποίο είναι και το πιο ισχυρό, αυτό που η δίδυμη αδερφή του λέγεται προπαγάνδα. Ο φόβος λοιπόν και η προπαγάνδα είναι δίδυμα αδερφάκια και πάνε χέρι - χέρι κυβερνούν εκ μέρους των ισχυρών πολλά μα πολλά χρόνια.