Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ασσόμαγκες

Όταν ήμουνα μικρός και έπαιζα που και που κανά 21 στις γιορτές κατά το γνωστό έθιμο, θυμάμαι πως υπήρχαν κάποιοι τύποι που ονόμαζαν τους ευατούς τους παίκτες ενω στην πραγματικότητα ήταν άσχετοι με το παιχνίδι. Η ασχετοσύνη τους φαινόταν καθαρά στο πονταρισμά τους, όταν κρατούσαν άσσο στο χέρι πόνταραν τουλάχιστον επι τρια πιο πάνω, όσο και το max όριο που επέτρεπε το παιχνίδι. Νόμιζαν οτι επειδή κρατούσαν έναν άσσο θα κέρδιζαν. Όμως έτσι δεν κερδίζεις στο τέλος, κερδίζεις λίγο αλλά στο τέλος είσαι χαμένος για τον απλό λόγο οτι αν είσαι παίκτης εκμεταλεύεσαι όλες τις παραμέτρους εκτός απο τον άσσο που μπορεί να έχεις στο χέρι.

Για να μην πολυλογώ, οι παίκτες ΕΚΤ - ΔΝΤ - και οι λοιποί, συν τους ντόπιους υποστηρικτές, κρατάνε τον, έστω,  άσσο του ευρώ. Ο άλεξ και οι λοιποί προσπαθούν για τον "έντιμο" συμβιβασμό, δεν έχουν κάποιον άσσο, μπορούν όμως να τον τραβήξουν, και αυτό το γνωρίζουν καλά. Επειδή όμως έχουν να κάνουν με ασσόμαγκες που σε πιο βαθιά ανάλυση είναι λαμόγια θα πρέπει, απο εδώ και στο εξής να στοχεύσουν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα αφού τους κοντράρουν τα ζαβά. Και είναι ζαβά γιατί κατάφεραν να φέρουν εναντίον τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό εναν προσκείμενα φιλικό λαό προς την ευρωπαική ένωση και τα τσάμπα λεφτά. Δηλαδή και να μην ήθελαν οι Έλληνες, θα πάνε εναντίον τους, γιατί έτσι όπως έχει φτάσει το παιχνίδι μάλλον θα πάμε σε εκλογές η θα πρέπει να κολοτουμπίσουν οι δανειστές. Ο άλεξ έχει ηθικό πλεονέκτημα και δεν είναι βλάκας να το κάψει.


Αν είναι "έξυπνοι" οι δανειστές θα πάρουν τη συμφωνία που προτείνει ο άλεξ και θα κάτσουν στα αυγά τους. Αν είναι ζαβά θα κοντράρουν ακόμα και θα κάνουν ήρωα τον άλεξ. Τον άλεξ που άλλα μας έλεγε και άλλα κάνει, που θα πεντοζάλιζε τις αγορές, που θα καταργούσε τα μνημόνια με μιας. Και πολύ το κράτησε ο αλέξης το παιχνίδι.

Στήριξα τον άλεξ με την ψήφο μου σαν μια ελπίδα να κάνει αυτά που είπε και να φύγουν οι προηγούμενοι οι οποίοι ήταν, τουλάχιστον, καταστροφικοί για την Ελλάδα, έχει υποχωρήσει πολύ, δεν αξίζει μια τέτοια ευρώπη, δεν αξίζει να ανήκουμε εμείς εκεί. Με όλα τα στραβά μας, έχουμε και μερικά καλά, άλλοι θα είχαν διαλυθεί εντελώς απο αυτή την οικονομική καθίζηση. Τι μας κρατάει ακόμα? η αλληλεγγύη μας, αυτό που υπάρχει μεταξύ μας, όχι αυτό που εννοεί ο σοιμπλε σαν αλληλεγγύη. Η αλληλοβοηθεια ο ανθρωπισμός, είπαμε έχουμε και καλά.

Όμως καλά θα κάνει να τελειώνει το παιχνίδι, αν είναι τόσο χαζοί οι δανειστές θα μας αφήσουν ελεύθερους και θα έχει και το πλεονέκτημα ο άλεξ. Αν είναι έξυπνοι θα το κόψουν εδώ και τώρα, θα συμφωνήσουν και εμείς θα έχουμε μια απο τα ίδια συν την τεράστια φθορά που θα αποφέρει αυτή η συμφωνία, όποια και να είναι αυτή.

Μιλώντας καθαρά με στρατηγική, όπως έχουν φτάσει τα πράγματα δεν πρέπει να υποχωρήσουμε άλλο και αυτή η στάση ας βγάλει σε εκλογές. Εκεί να μετρηθουμε μεταξύ μας και να σταματήσουμε τις υπεκφυγές και τις ευρωπαικές φαντασιώσεις. Το τσάμπα χρήμα έχει κάνει ήδη πολύ ζημια στην κοινωνία μας.