Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο δρόμος είναι δρόμος*

Δεν είμαι Σύριζα, δεν είμουν, αλλά ψήφισα Σύριζα. Γιατί το λέω αυτό? έτσι και αλλιώς θα το έλεγα, είτε ο Συριζα ήταν συνεπής είτε ασυνεπής. Όμως αυτό που με ώθησε να γράψω για αυτόν είναι ενα δυο πράγματα το οποία είναι η θα πρέπει να είναι στη ζωή μας και σαν επέκταση στην πολιτική, θεμέλια για όλους. Ο Συριζα λοιπόν παραδίδει μαθήματα και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Μπετόν αρμέ η fundamentals
Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Βαρουφάκης έχει κάνει τη δήλωση που ανάγκασε τον Νταιζε - κάτι να πάρει λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για να συνειδητοποιήσει οτι άκουσε καλά αυτό που άκουσε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή πίστευε οτι τα παιδιά παίζουν και άστους και κτλ κτλ φαίνεται ξεκάθαρα αυτό όταν κάνει την πάσα για να απαντήσει ο Βαρουφάκης, στην πραγματικότητα ο Ολλανδός πάει να ξεφτιλήσει έναν υπουργό μέσα στο σπίτι του., αλλά last year Νταιζ, δεν του βγαίνει.
Όμως τι έχουμε εδώ? έχουμε την πρώτη έμπρακτη συνέπεια, βέβαια έχει προηγηθεί και ο Τσίπρας με Σουλτζ και Νταιζ, του λόγου - συμβόλαιο. Τι είπαμε στο λαό και πήραμε την ψήφο του? Αυτό που είπαμε αυτό θα κάνουμε, μπετόν αρμε η συμφωνία. Τραγούδα όσο θέλεις. Μέχρι στιγμής λοιπόν πάει καλά το καράβι. Και το καράβι παει να βρεί ξεχασμένες χώρες.